Paella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paella

Ingrediente

  • 500 g creveti cruzi (intregi sau fara capete)
  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 200 g carnati chorizo(sau carnat picant crud uscat)
  • 300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung)
  • 400 g mazare (dezghetata,daca e congelata)
  • 2 rosii mari,tocate mare
  • 2 ardei kapia rosu taiati cubulete
  • o priza generoasa de fire de sofran
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 2-3 catei de usturoi feliati fin
  • 1 ardei rosu chilli uscat taiat pe diagonala
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline,plus inca putin pentru stropit
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei

Mod de preparare

Paella este originara din Valencia,Spania si este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite tipuri de carne pana la variate soiuri de peste, fructe de mare,orez si legume.Printre ingrediente se numara si carnatii foarte picanti- chorizo-un fel de tocatura de vanat numita monteria.

Am ales o reteta de paella,simpla,ce apartine marelui maestru bucatar Gordon Ramsay.

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella.

Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.Se adauga ceapa,ardeiul kapia,usturoiul,chilli si cimbrul si se calesc pe foc mare cateva minute,pana ce legumele incep sa se inmoaie.Bucatile de pui se asezoneaza cu sare si piper,apoi se pun in cratita peste legume cu feliile de chorizo si boia.

Se prajeste amestecand des,pe foc mare pana ce puiul se rumeneste usor.

Se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute, apoi se toarna deasupra apa fiarta din cratita pana ce depaseste orezul cu 1 cm.Se lasa sa fiarba la foc mic,cand incepe sa clocoteasca se presara firele de sofran si se amesteca bine.Se pun rosiile,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba incet,amestecand des,timp de 12-15 minute,in functie de cat de usor fierbe orezul.

Cand orezul este al dente se adauga mazarea si o lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam crevetii,putina apa fiarta si amestecam usor.Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 3 minute pana ce crevetii devin opaci.

Optional,puteti adauga odata cu crevetii,calmari si scoici.

Se gusta si se condimenteaza.

Se ia cratita de pe foc,se acopera si se lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute,pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Se stropeste cu putin ulei de masline si se serveste direct din cratita.

Deliciu spaniol garantat! :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise