Paella cu pui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paella cu pui

Ingrediente

  • 300g orez cu bobul lung prefiert (Atifco)
  • 5-6 pulpe de pui dezosate
  • 1 legatura ceapa verde (sau o ceapa medie)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 250g fasole verde lunga sau mazare congelata
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii (150ml pulpa de rosii)
  • 1 varf lingurita fire sofran inmuiate in 2 linguri de apa fiarta
  • 2 lingurite rase de sare fina
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • sare si piper pentru pui
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un wok sau o tigaie mai inalta (paella se gateste fara capac iar in cazul tigaii ma mai gandesc daca sa iau sau nu deoarece si-a facut destul de bine treaba si wok-ul) se pun 2 linguri de ulei impreuna cu pulpele de pui curatate bine, spalate bine, taiate bucatele, sarate si piperate cu putin piper proaspat macinat. Se tin la foc mediu spre mic pana cand acestea prind culoare si se evapora toata apa.

Se pun intr-o farfurie iar in wok se mai adauga o lingura de ulei, ceapa taiata rondele si usuturoiul tocat marunt. Daca aveti un wok care prinde, se spala inainte de a pune ceapa si se adauga 2 linguri de ulei, asta in cazul in care nu doriti sa faceti orezul praf amestecand continuu sa nu prinda. Dupa ce devin putin lucioase, se adauga ardeiul gras taiat cubulete. Se mai tin pentru aproximativ 5 minute pana ce ardeiul se inmoaie putin.

Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici sau pasate si se tin pe foc pana cand se evapora toata apa. Rosiile se pun intr-un bol cu apa fiarta pentru 3-4 minute, dupa care se vor decojii foarte usor si repede. In acest timp se spala bine orezul si se adauga in wok. Se lasa la sfarait dupa care se adauga 3 pahare cu apa (aproximativ 750ml), sofranul, piperul si 2 lingurite de sare. Se lasa totul la fiert la foc mediu spre mic pentru aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Inainte de a pune apa se poate adauga vin alb (50ml) lasand totul pana se evapora.

Dupa cele 15 minute se adauga fasolea verde si bucatile de pui rumenite, se amesteca si se tin pe foc pentru inca 10 minute. In cazul in care mai este nevoie se poate adauga putina apa pentru a fierbe orezul. La sfarsit se asezoneza cu putin patrunjel proaspat tocat, doar in cazul in care doriti si este gata de servire.

Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/05/paella-cu-pui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise