Paine alba impletita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine alba impletita

Ingrediente

  • 800 g făina
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 3 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţă sare
  • 8 linguri ulei
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava

Mod de preparare

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid, am pus un pic de apă călduţă. Făina am pus-o într-un vas mai mare, am adaugat sarea şi treptat apa călduţă, amestecând bine. Când făina a absorbit toată apa, am adăugat drojdia, continuând omogenizarea. Am continuat framântatul punând si uleiul lingură cu lingură şi linguriţa de oţet. Am continuat frământatul timp de 10 minute.

Am lasat să crească 40 minute la loc calduţ, în vasul acoperit cu folie de platic.

Când şi-a dublat volumul, am scos aluatul şi l-am împărţit in 4 bucăţi.

Am format 4 şnururi mai groase, pe care le-am împletit conform imaginilor:

Am aşezat pâinica împletită în tava (eu am folosit una de tartă) unsă cu ulei de masline şi tapetată cu hârtie de copt şi am mai lasat-o să crească 20 minute.

Când şi-a mărit volumul, am uns pîinica cu apa şi am presărat făină şi mac.

Am dat-o la cuptor pentru o oră, la 200 grade.

Deşi la creştere s-au mai rupt din legături, pâinica a iesit minunata! Noi am rupt-o cu mâna.. nu ne-am îndurat sa punem cuţitul pe ea..

Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise