Fierbeti orezul si lasati sa se raceasca.
Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema.
Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un lighean mediu. Adăugați si orezul fiert. Frământați aluatul care o sa va para lipicios la inceput si pentru asta, este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald. ( eu am ligheanul acoperit, afara la soare).
Tapetati cu hartie o tava (eu doar am uns tavile cu unt, deoarece sunt tavi care nu lipesc) si rupeti aluatul in doua, iar fiecare parte iar in doua. Faceți suluri pe care le împletiți. Puneți pâinea in tava si mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C si coaceti 30 de minute sau pana se rumenește (in funcție de cuptorul fiecăruia).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii