Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine in ordinea enumerate si setam pentru framantat si dospit.
Intre timp pregatim umplutura astfel: Spalam frunzele proaspete de leurda sub jet de apa rece, fiecare frunza in parte, le lasam la scurs, apoi le tocam marunt.
Punem intr-un bol urda, adaugam ouale putin batue si urda maruntita. Amestecam totul foarte bine.
Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat, adaugam umplutura si rulam. Obtinem doua rulade pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit.
Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a introduce tava in cuptor, ungem ruladele cu amestecul de ou si presaram deasupra seminte.
Coacem painea la foc moderat 45’. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.
Pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii