Paine de casa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala(cana de 250 gr)
  • 25 grame drojdie
  • jumatate lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 2 oua + 1 ou de uns
  • 2 linguri ulei
  • 450-500 gr faina

Mod de preparare

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.

Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.

Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.

Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.

Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .

Framantam bine de tot aluatul.

La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.

Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.

Cand si-a marit volumul,il modelam.

Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.

Dam forma dorita painii si o asezam in tava.

Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.

O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).

Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.

O lasam la racorit apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise