In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .
Framantam bine de tot aluatul.
La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul,il modelam.
Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.
O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).
Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.
O lasam la racorit apoi servim!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii