Paine de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 11/2 lingurita de sare
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 21/2 pahare apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in 1/2 de pahar de apa. Adaugam zaharul si uleiul si incepem framantarea, adaugand inca 2 pahare de apa calduta - jumatate am folosit la dizolvarea drojdiei.

Framantam 10 minute adaugand sarea in framantare pana ce aluatul se formeaza si se desparte de bol. Il transferam in alt bol uns cu putin ulei si lasam o ora sa creasca.

Pregatim doua tavi pe care le tapetam cu hartie pergament si le ungem usor cu ulei. Impartim aluatul si ii dam o forma de paine lunguiata dupa care il asezam in tavi si lasam pana creste peste tava.

Incalzim cuptorul la 200 de grade si il coacem 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.

Eu l-am stopit cu putina apa si am presarat susan.

Usor si gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise