autor:

Luana

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
750g faina, 500 ml apa, 2 lingurite sare, 2 lingurite dojdie, 2 lingurite zahar, 1 lingura de ulei, , 1lingura de ulei si 1 lingura de faina pentru tapetat tava

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine).
Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si punem aluatul de paine in tava la dospit.Acoperim si lasam sa-si mareasca volumul o data si jumatate.
Preincalzim cuptorul la 180C si coacem painea 1 ora.O scoatem din cuptor si o invelim intr-un prosop de bucatarie(astfel coaja va fi moale si nu se va usca).

Se poate inlocui o treime din faina alba cu faina integrala si se pot adauga amestecuri de seminte(in,floarea soarelui,orz).Delicioasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte

Paine de casa cu tarate si seminte

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

9 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda intr-o zi friguroasa de iarna.Aceasta reteta de paine poate fi consumata cu succes si in perioada postului(nu contine lapte,ou,unt)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    Ce frumos a crescut ! si-mi inchipui ce bine miroase cand e calda...*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    ce bine arata si ce buna si sanatoasa e! Bravo!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 750g faina
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite dojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura de ulei
  • 1lingura de ulei si 1 lingura de faina pentru tapetat tava

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Supa crema de brocoli

Supa crema de brocoli

Se taie ceapa in bucati mari(nu prea conteaza pentru ca totul va merge la robot) si se caleste impreuna

9 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda intr-o zi friguroasa de iarna.Aceasta reteta de paine poate fi consumata cu succes si in perioada postului(nu contine lapte,ou,unt)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte