Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu.
Peste cartofi se pune faina si se amesteca bine ca sa intre cartofii in faina, punem drojdia, uleiul si apa, sare si amestecam bine, bine sa ne iasa un aluat maleabil. aluatul va fii destul de lipicios pentru care mai adaugam faina pe blat ca sa nu se lipeasca.
Framnatam cam 10 minute dupa care il punem intr-un bol curat, uns cu ulei si acoperim cu o folie trasparenta si lasam la crescut pt o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul,il rasucim spre interior, in forma ratunda pt a iesi o paine rotunda.
Preatim o tava unsa cu ulei si punem aluatul pe ea si mai lasam cam inca 30 de min, pana creste din nou in volum.
Bagam painea la cuptor pt 30 de minute la 200 de grade(cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la aceeasi temperatura).
Va rezulta o paine foarte, foarte pufoasa si gustoasa!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii