Paine de casa cu cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine de casa cu cartofi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi(4 medii)
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • o lgta sare
  • 100 ml apa calduta
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu.

Peste cartofi se pune faina si se amesteca bine ca sa intre cartofii in faina, punem drojdia, uleiul si apa, sare si amestecam bine, bine sa ne iasa un aluat maleabil. aluatul va fii destul de lipicios pentru care mai adaugam faina pe blat ca sa nu se lipeasca.

Framnatam cam 10 minute dupa care il punem intr-un bol curat, uns cu ulei si acoperim cu o folie trasparenta si lasam la crescut pt o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul,il rasucim spre interior, in forma ratunda pt a iesi o paine rotunda.

Preatim o tava unsa cu ulei si punem aluatul pe ea si mai lasam cam inca 30 de min, pana creste din nou in volum.

Bagam painea la cuptor pt 30 de minute la 200 de grade(cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la aceeasi temperatura).

Va rezulta o paine foarte, foarte pufoasa si gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise