Paine de casa neframantata , cu cartofi

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 850 ml apa calduta
  • 1 -2 pliculete drojdie uscata/7 g pliculetul
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 g cartofi

Mod de preparare

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie si de 4-5 ore, cand folosim 2 pliculete.

Cand sunt gata, punem deoparte apa de pe ei-NU O ARUNCATI , o folosim la paine-si ii zdrobim.

Ii lasam sa se raceasca dupa ce am facut un piureu din ei, adaugand putina apa in care au fiert si cele 2 linguri cu ulei.

Cernem faina si adaugam drojdia uscata,cartofii, sarea si apa, putin cate putin pina se incorporeaza toata faina( sa nu faca cocoloase). Sa nu uitati ca la apa de pe cartofi ,mai adaugati atata apa cat sa fie in total 850 ml !

Amestecati cu lingura de lemn, veti obtine un aluat moale si lipicios.Puteti adauga seminte, daca doriti.

Acoperim vasul cu aluat, cu capacul sau cu folie alimentara si il lasam la rece la frigider, atatea ore, dupa cata drojdie am pus, adica 1 plic =17-24 ore sau 2 plicuri = 4-5 ore.

Vedeti ca aluatul creste foarte mult, isi dubleaza volumul, sa nu curga din vas !

Dupa trecerea timpului de dospit, punem aluatul pe o suprafata bine infainata si ii dam forma rotunda.

O lasam sa dospeasca cam 15 minute pina cand incalzim cuptorul de aragaz, la 220 grade C, in care am pus si vasul in care vom coace painea.

Acesta va fi captusit cu hartie de copt sau uns cu ulei si va avea capac.

Cand cuptorul si vasul sunt bine incinse , scoatem vasul si asezam aluatul in el, avand grija sa nu ne ardem. Punem capacul pe vas si il dam la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pina cand mai creste aluatul.

Luam apoi capacul si painea se va coace si se va rumeni frumos, in aproximativ o ora si jumatate de cand am bagat-o la cuptor.

Se scoate si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

Veti avea o painica perfecta cu coaja cocanta si miez pufos.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/11/paine-de-casa-neframantata-cu-cartofi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise