Paine de casa neframantata

Timp pregatire
1320 minute
Complexitate
medie
Paine de casa neframantata

Ingrediente

  • O paine de casa simplu de facut dar....aveti nevoie de muuuuuuuuulta rabdare.Se face in aproximativ 22 de ore, adica de azi pina maine....Dar nu aveti nevoie de masina de facut paine si nici de framantat.
  • aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 2 lingurite sare
  • 550 ml apa calduta
  • seminte( optional)
  • pentru dospit si copt:
  • un vas termorezistent cu capac
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 foaie hartie de copt
  • folie de aluminiu
  • un bol

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele.

Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula pina se incorporeaza toata apa.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul la dospit, la temperatura camerei 20 de ore, adica pina a doua zi.

Rabdare sa aveti ca nu veti regreta.

Chiar daca veti vedea ca incepe sa dospeasca mai repede, nu va speriati si nu ridicati folia...lasati aluatul sa dospeasca 20 de ore.

A doua zi dupa ce au trecut cele 20 de ore si aluatul are basici cu aer, la suprafata, pregatim cele necesare pentru coptul painii.

Pregatim un vas termorezistent cu capac - eu mi-am luat vasul Pyroflam, si il ungem cu ulei. Punem in vas o hartie de copt si facem un locsor in care vom pune painea sa se coaca.

Pe o suprafata plana presaram faina si rasturnam aluatul de paine.Il presaram si pe el cu faina.Intindem aluatul cu mana , lateral si apoi il indoim in doua cum se vede in poza:

Adica indoim partea stanga , apoi partea dreapta o indoim( o pliem).

Intindem acum aluatul in sus si in jos doar cu mana.

Pliem partea de sus peste cea de jos, apoi cea de jos peste cea de sus si dam o farma aluatului.

Asezam aluatul in vasul Pyroflam, punem capacul si mai lasam la dospit o ora jumatate.Dupa o ora si 10 minute preincalzim aragazul la 180 de grade.Dupa ce trec cele 20 de minute dam vasul la cuptor acoperit si coacem o ora , o ora si 10 minute pina cand painea este coapta.

Scoatem apoi capacul sa se rumeneasca painea frumos, o ungem cu putina ala si o mai lasam la cuptor 10-15 minute asa fara capac.Cred ca trebuia sa dau focul putin mai tare sa se rumeneasca si mai mult deasupra.

Cand e gata o scoatem din vas pe un gratar si o lasam sa se racoreasca cam 40 de minute, apoi o putem taia.Se vede si partea de desupt a paini cat de frumos e rumenita.

Dupa ce s-a racorit o puteti felia.

Obtineti o paine densa si satioasa cu o crusta crocanta .Pacat ca nu pot sa va redau si mirosul din casa de pine proaspata coapta in cuptor.....

Pofta mare !

Imi pare rau ca nu puteti vedea toate pozele...nu ma lasa sa le afisez.

Dar le puteti vedea la mine pe blog, aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/paine-de-casa-neframantata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise