Paine de secara

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Paine de secara

Ingrediente

  • 300 gr faina de secara
  • 700 gr faina alba ptr paine
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 20 gr de zahar
  • 25 gr de sare
  • 550 ml apa
  • 100 gr de unt topit

Mod de preparare

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa.

In oala mixerului se pun fainile cernute se adauga zaharul. Se adauga maiaua si se incepe amestecul, se adauga treptat restul de apa. Se adauga sarea si untul si se framanta cel putin 10 minute pana se formeaza un aluat fraged putin lipicios. Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit aluatul cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte in doua din fiecare parte, se formeaza o paine care se pune intr-o tava lunguiata ca de chec care a fost unsa cu putin ulei si se lasa sa creasca inca o ora. Se ung painile cu putin ou si se coc la cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade 35 de minute sau pana s-au rumenit frumos. Cine doreste poate adauga seminte in aluat in timpul framantarii. Este o paine gustoasa si sanatoasa foarte buna ptr diabeteci sau ptr cine doreste sa tina dieta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise