autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine deosebita in 10 minute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 august 2012

Ingrediente
350 grame de faina de copt-are praf de copt sau faina alba si un plic de praf de copt., 1-2 linguri ulei de masline, 200 gr de unt la temperatura camerei, 1ou, 1iaurt, 80 gr de branza galbena rasa, 80 gr de branza bulgareasca rasa, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita de piper, , ptr copt, 1lingura ulei de masline, 2linguri cenusca sau susan, 1ou batut

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se tapeteaza o tava de chec cu hartie de pergament si se unge cu lingura de ulei de masline.

Se pun toate ingredentele in oala robotului de bucatarie si cu pulsuri se amesteca totul pana se formeaza aluatul.

Se transfera aluatul in tava se unge cu ou si se presoara cu cenusca sau susan si se coace 20-30 de minute pana painea este rumenita si vereificarea cu scobitoarea iese uscat.Se lasa sa se raceasca si se poate servi.Este minunat cu putin unt deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine deosebita in 10 minute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Ce buna este, fac si eu des paine.

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    o s-o fac si eu...imi place piinea de casa

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 august 2012

    Cred ca e tare buna la gust si e atat de usor de facut ! ****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 350 grame de faina de copt-are praf de copt sau faina alba si un plic de praf de copt.
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 1ou
  • 1iaurt
  • 80 gr de branza galbena rasa
  • 80 gr de branza bulgareasca rasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper
  • ptr copt
  • 1lingura ulei de masline
  • 2linguri cenusca sau susan
  • 1ou batut

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna este, fac si eu des paine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)