Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea.
Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.
Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.
Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!
A doua zi l-am scos din frigider, am pudrat masa cu faina si am turnat aluatul peste. Mi-am infainat bine mainile si am aplatizat aluatul formand un patrat/dreptunghi.
Am inpachetat apoi aluatul astfel (se poate vedea mai clar in poze): am adus partea stanga a aluatului pana a jumatate apoi am acoperit partea stanga cu partea dreapta. Am repetat operatiunea si cu noul dreptunghi format.
Am pudrat bine cu faina un servet de bucatarie, am luat aluatul si l-am pus pe servet cu partea deschisa in jos. Se acopera si se lasa la crescut cam o ora.
Eu am copt painea in vas de lut asa ca am pus vasul la incalzit in cuptor in prealabil (250 grade). Am scos vasul, am pus pinea in vas cu partea deschisa in sus, am acoperit cu capacul si am dat la cuptor pentru 25-30 minute. Luam capacul si mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 de minute. E minunata aceasta paine, si e foarte simplu de facut, mai putin timpul mare de asteptare cand trebuie sa tinem painea la frigider.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii