Autor:
Lory (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 14 februarie 2013
Ingrediente
400 g faina alba, 210 ml.lapte, 50 g margarina, 60 ml. apa, un plic drojdie, o lingurita sare si una de zahar, un ou si doua linguri de lapte pentru uns
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru framantare. Dupa incheierea programului se mai lasa sa creasca putin,cam jumatate de ora.
Aluatul se rastoarna pe un blat de lucru infainat si se imparte in trei bucati din care se fac trei suluri. Acestea se unesc la un capat si se impletesc. Painea se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca. Intre timp se bate un ou cu doua linguri de lapte,amestec cu care se unge painea inainte de a o introduce la cuptor.Se coace la foc potrivit aproximativ o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora .
se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei
18 voturi
9 comentarii
1h 45 min
Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Lory (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Ma bucur ca va place :)
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
Excelenta !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
Foarte frumos lucrata!
Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
E minunata si arata intr-un mare fel ! Bravo...
Cris (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
O reteta noua de paine este binevenita intotdeauna! Oricat de multe retete as gasi, cele testate deja, sunt de mare valoare! Multumim Lory!