Paine in trei culori

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Paine in trei culori

Ingrediente

  • – 1 kg faina alba de grau
  • – 3 linguri cu ulei
  • – 25 g drojdie verde
  • – o mana de patrunjel verde congelat
  • – o cescuta de cafea cu pasta de gogosari
  • – 200 ml apa calduta (cu aproximatie)
  • – 1 lingurita cu zahar
  • – 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se pune mana de patrunjel congelat in blender impreuna cu 1/2 cescuta cu apa si se mixeaza. Se obtine un amestec verde ( fluid ). La fel se procedeaza si cu pasta de gogosari. Faina se imparte in mod egal in trei boluri. Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul cu putina apa calduta. Se lasa la fermentat pana se umfla. In primul bol adaugam un praf de sare, 1/3 din drojdie, 3-4 linguri de compozitie verde (se poate si mai mult in functie de cat de intensa doriti sa fie culoarea). Amestecam si adaugam putin cate putin apa calduta. Se framanta cu mana pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Spre finalul framantarii se adauga o lingurita cu ulei si se mai framanta pana se incorporeaza si acesta iar aluatul devine omogen, elastic. La fel se procedeaza si cu aluatul roz-rosu doar ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de gogosari. Pentru cel de-al treilea aluat se framanta doar faina impreuna cu sarea, drojdia, apa calduta si uleiul. Se acopera cu un prosop cele trei boluri si se lasa la crescut, la cald, timp de 1/2 ora. Se imparte fiecare bucata de aluat in doua jumatati. Pe un blat de lucru presarat cu faina se intinde o foaie de culoare alba peste care se pune o foaie verde apoi o foaie rosie (culorile le alternati dupa preferinta). Apoi se ruleaza si se pune aluatul intr-o tava de paine unsa cu putin ulei. Se fac doua paini. Se lasa painea la crescut in tavi aproximativ 1/2 ora dupa care se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade si se coace timp de 35-40 de minute. Cand este coapta se rastoarna pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Se poate consuma dupa ce s-a racit. Painea de casa este gustoasa, satioasa si sanatoasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise