autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Aluaturi si Foietaje

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
pentru o paine de 500 g:, 400 g faina integrala de grau, , 100 g tarate de grau, , 1 cub de drojdie 25 g, , 1 lingurita de miere, , 1 lingurita de sare, , 2-3 linguri seminte de floarea soarelui, , 350 ml apa calduta.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la incalzit dupa care se pregateste drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu drojdia, 1 lingura faina si mierea. Se lasa un pic la dospit la caldura.

Se amesteca bine in vasul in care veti framanta, faina integrala, taratele de grau si sarea. Se adauga maiaua crescuta, apa calduta (nu o puneti toata de la inceput), semintele de floarea soarelui si incepeti sa framantati. Pe masura ce se leaga aluatul, mai adaugati apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline si sa nu fie lipicios. Se lasa la crescut, la caldura, acoperit cu un prosop, cca 1 ora. Dupa care puneti aluatul in tava in forma de paine si mai lasati-l inca 30 minute sa creasca la cald. Cand este coapta, acoperiti painea in forma in care a copt, cu un prosopel foarte putin umezit, timp de 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madgirl Madgirl (Chef de cuisine):

    barbatii mei prefera painea "alba" dar tot ii pacalesc :) folosesc 400g faina 650 si 100g faina neagra trebuie sa incerc si reteta ta, chiar daca voi fi singura care mananca ...tarate :p ca asa zic domnii daca li se pare prea neagra painea, ca iar le dau tarate :))

  • 2 comentarii

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    ce buna e !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    Foarte buna...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru o paine de 500 g:
  • 400 g faina integrala de grau
  • 100 g tarate de grau
  • 1 cub de drojdie 25 g
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 350 ml apa calduta.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce buna e !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza