Reteta postata pe: 25 mai 2012
Ingrediente
Pentru o paine in tava de cozonac:, 250 gr de faina integrala de grau, 1 pachetel de drojdie proaspata, 1 lingurita (10 gr) de sare, susan cat se doreste, eu am pus cam 50 gr, 5 linguri de ulei, 250 ml de apa calda, ,
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 10 min
Mod de preparare
Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati bine cu telul si lasati 10 minute. Adaugati restul de faina in bol. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Dupa ce totul pare inchegat framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Daca este inca lipicios, mai adaugati faina. Il acoperiti cu un prosop de bucatarie si il lasati sa dospeasca vreo 50 de min pana isi dubleaza volumul. Dupa cele 50 de minute il mai framantati un pic si il asezati uniform in tava de cozonac data cu un pic de ulei in prealabil. Intre timp incalziti cuptorul la temperatura medie si puneti gratarul la mijlocul cuptorului. Apoi, puneti painea la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se rumeneaste bine. O scoateti din cuptor si o puteti pune pe un prosop. Ar fi bine sa o lasati 5 ore sa se odihneasca. Asta e tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala din grau cu susan" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.
Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45
301 voturi
32 comentarii
1h
Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012
ce pufoasa!