Paine parfumata

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Paine parfumata

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspata
  • 10 gr zahar
  • 600 ml apa calduta
  • 500 gr faina de grau neagra
  • 500 gr faina de grau alba
  • 20 gr sare
  • 25 ml sirop de artar
  • 15 ml ulei de masline cu busuioc
  • 15 ml ulei de masline cu ardei si usturoi

Mod de preparare

Intr-un pahar sfarama drojdia si presar-o cu zahar.Toarna peste acestea200 ml apa calduta si lasa-le sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu restul ingredientelor.Amesteca bine compozitia, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen, aprox.5-6 minute.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 45 minute, la temperatura camerei.

Scoate aluatul, intinde-l, impatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.

Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate, pentru doua paini, sau in bucati mai mici pentru chifle, cornuri etc..Aseaza bucatile de aluat in tava de copt unsa cu putin ulei de maline si lasa-le sa creasca inca 60 minute.

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 50-60 minute (daca doresti poti sa pui in cuptor 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa ce s-a copt, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise