Paine Pascala

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Paine Pascala

Ingrediente

  • Pentru o Pasca mare avem nevoi de 1 kg de faina de tip 55 in Franta sau faina de paine in Romania
  • 350-400 ml apa calduta
  • 50 grame de drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de miere sau zahar brun
  • 2-3 linguri de ulei ( de masline bio pun eu )
  • un ou pentru pensulat la final
  • 100 grame de branza sarata ( puteti pune telemea
  • cas proaspat ras sau orice branza preferati sarata ).

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o luam de la capat inca o data si anul acesta.

In masina de paine am pus prima data apa calduta in care am dizolvat drojdia cu o lingurita de miere, am adaugat apoi uleiul si faina si sarea si am setat pe program de framantare si dospire.

Dupa ce este dospit aluatul in modelam intr-o bula rotunda si il punem in tava rotunda inalta, pana avem 2/3 din tava. Daca aveti tava mai mica puneti doar jumatate din cantitatea de aluat. Dupa aceea modelam mici suluri impletite cu care facem o coroana si decoram in mijloc cu alte bucatele de aluat rasucite dupa inspiratie.Facem niste crestaturi mici pe fiacare cadran sa nu se crape painea la copt, pensulam painea cu ou batut bine cu sare in prealabil si presaram generos branza. Se poate face chiar un cuib de branza in mijloc dar eu prefer sa presar doar deasupra.

Se mai lasa la dospit minim 45 de minute . Se coace la cuptorul incins la 210 grade, cu o tava de protectie sub tava cu painea si cu apa in acea tava ca sa iasa crusta crocanta. Eu o las 15 minute la 210 grade si apoi scad la 190 si o las inca 30-45 minute sa se faca bine si sa nu se arda deasupra, fiind inalta necesita un timp mai mare de coacere. Nu am decat pozele cu painile gata facute si de anul trecut pe cand nu aveam acest blog, promit sa revin si cu mai multe poze dupa operatiunea de anul acesta :

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise