Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam prazul si-l taiem fideluta. Ardeiul il taiem cubulete. Maslinele le feliem(daca au samburi ii scoatem). Branza telemea o maruntim(sau o radem) si o amestecam cu 1lingura rozmarin. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si calim cam 5’ prazul (atat cat sa se inmoaie) dupa care-l scoatem intr-un bol si calim ardeiul in acelasi ulei. Ungem doua forme de chec cu lingura de ulei ramasa.
Aluatul dospit,il impartim in doua, intindem o foaie si presaram pe rand cate jumatate din umpluturile pregatite, dupa care rulam si punem painicile in formele pregatite si le lasam inca 30’ la dospit.Ungem cu putin ulei de porumb deasupra (este galben pt aspect) si presaram pe una mac si pe cealalta rozmarin.
Le coacem la foc potrivit 1h. Feliile de paine sunt deliciase pentru micul dejun alaturi de un iaurt sau lapte batut ori sana. Pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii