autor:

retete de la creanga

» » Aluaturi si Foietaje

Paine simpla frumos impletita

Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2012

Ingrediente
1 kg de faina alba, 1 lingurita de sare, 50 gr zahar, 2 pliculete de drojdie uscata/50g de drojdie normala, 500ml de apa calduta, 1 ou, mac,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si se face clasica gaura in mijloc in care adaugam drojdia, zaharul si sarea: se framanta cu apa calduta si se lasa la dospit 25 min pana ce creste bine, dupa care incepem sa o lucram asa: se lucreaza ca un colac impletit in trei, apoi se roteste fara a se lasa spatiu in mijloc. Ungem cu ou si presaram cu mac dupa care bagam in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25 min. Cand se scoate din cuptor se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop de bucatarie curat pentru a ramane frageda mai mult timp. Painita e gata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simpla frumos impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Haios

Haios

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute

21 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Tare frumoasa!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    mhmhmhmh arata foarte bine :-)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 50 gr zahar
  • 2 pliculete de drojdie uscata/50g de drojdie normala
  • 500ml de apa calduta
  • 1 ou
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de retete de la creanga
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Intindem foile de aluat si le taiem in patrate mai mici sau mai mari dupa preferinta, amestecam branza

26 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza trandafir

Pizza trandafir

Intindem foaia de aluat toata odata. Taiem feliute salamul si branza. Prima data se unge foaia cu

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Retese (placinte) cu branza Focsani