Paine umpluta - sandwich

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paine umpluta - sandwich

Ingrediente

  • o paine alba cu coaja tare (este buna si una facuta in casa)
  • 400 gr de pastrama buna sau cine are un muschiulet care a ramas de la masa
  • frunze de salata
  • 2 cepe taiate solzi si unduite usor
  • pasta de zacusca
  • 2 rosii taiate rondele subtiri
  • 1 ardei rosu taiat felii subtiri
  • castravete murat taiat felii oblice subtiri
  • mozarella taiata felii subtiri cui ii place - eu n-am adaugat
  • hartie naylon de bucatarie

Mod de preparare

Intai taiem toate legumele in rondele subtiri, apoi taiem muschiul sau pastrama in felii.

Se taie un capac pe lungimea painii si se lasa deoparte, iar painea se goleste de miez pana la un centrimetru de coaja. Se unge painea cu pasta de zacusca ca sa-i dea un gust picant, cine nu doreste se poate folosi de maioneza. Dupa pasta, punem un strat de ceapa, dupa care punem felii de pastrama, strat de rosii, strat de frunze de salata sau cum doriti. Important este sa le impartim bine in straturi ca sa avem de toate, dupa care reintoarcem capacul si invelim painea in foaie de naylon strans pe ea. O punem pe un platou si deasupra punem o greutate astfel ca painea sa stea sub presa cel putin toata noaptea (la frigider). A doua zi scoatem din presa si taiem felii potrivite si servim. Reteta mea a fost inspirata de la o reteta vazuta pe Sorted. Consider ca este ceva aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise