Painea de Casa a Bunicii

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Painea de Casa a Bunicii

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 50gr drojdie(preferabil proaspata) sau 2 plicuri de drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 50gr unt sau margarina buna pentru aluaturi
  • cam 500ml apa.

Mod de preparare

1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste aluatul si nu mai creste) cu o lgt de sare, una rasa de zahar si 150gr faina(cat sa se ingroase ca o crema fina). Drojdiile uscate se folosesc dupa indicatiile de pe plic. Se lasa la crescut cam 20 minute.

2. Treptat se adauga faina, apa calduta, untul sau margarina, si se framanta foarte bine, cu grija sa nu ramana cocoloase de faina(nu o sa le vreti cand o sa savurati painea!).

3. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini - s-ar putea sa aveti nevoie de inca 250gr de faina; se portioneaza in formele de copt(se pune aluat pana la jumatatea formei). Formele trebuiesc unse cu ulei si tapetate cu hartie sau faina.

4. Se infasa tavile intr-o patura groasa , ca sa stea la cald, si se lasa la crescut inca 1 ora.

Se va observa ca aluatul a crescut cat tava!

5. Cuptorul trebuie preincalzit, apoi se dau tavile la copt la foc potrivit inca 1 ora - 45 de minute, in functie de taria cuptorului!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise