In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim mixerul ca sa amestece componentele si treptat turnam apa pana incepe sa se formeze aluatul adaugam sarea acum si nu inainte ca sa nu faca contact cu drojdia-si lasam mixerul sa framante aluatul 8minute-pana aluatul se formeaza bine - oala mixerului este curata si il acoperim cu o punga de naylon ca sa creasca.Il lasam o ora jumatate sa creasca.
Inclazim cuptorul la 200 de grade si cand aluatul a crescut il framantam putin sa scoatem aerul si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.
Impartim aluatul in 12 bucati si facem painicele dupa dorinta le punem la distanta unele de altele si mai lasam jumatate de ora sa creasca. Le ungem cu ou batut cu putina sare si presaram cu susan - nu este obligatoriu ou se pot stropi cu putina apa si presarat cu susan sau cenusca si tot e bine.
Se coc 15 minute la faza de turbo la cuptor sau pana se rumenesc usor.
Faina de alac este o faina sanatoasa ptr toti care tin dieta sau sant diabetici sau vor sa manance putina paine-si chiar ptr copii este mai sanatoasa - vedeti in Wikipedia!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
florentina corlan • 19 Martie 2024, 12:28 cum le coc? ce temperatura? de sus, de jos, ventilatie? la ce nivel asez tava? coc amadoua tavi odata? pun apa pe fundul cuptorului?
multumesc frumos!!