Ingrediente
1 kg de faina cernuta, 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr proaspata, 1/4 de pahar zahar brun, 1 lingurita sare, 2 oua, 1 pahar de apa calduta, 11/2 pahar apa minerala, 1/2 pahar ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasam sa isi dubleze volumul.
Cand a crescut frumos luam bucatele de aluat si formam painicele. Ies 16 painicele dintr-un kg de faina. Le punem pe tava de copt care este tapetata cu o hartie de copt la distanta intre ele pentru ca cresc si le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca 1/2 de ora.
Incalzim cuptorul la 180 de grade le ungem cu putin ou diluat cu apa si presaram susan sau amestec de mirodenii dupa dorinta. Le coacem 20-25 de minute pana sant aurite. Sunt painicele foarte gustoase si sanatoase.