Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo.Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).
Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale.Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora,ferit de curentii de aer(eu am pus tava in cuptor).Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare.Se pun in tava cu marginile lipite in jos.Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline.Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.
Se mai lasa 20 minute,apoi se baga la cuporul incins la 180 grade.Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii