Frecam oul cu sare, zahar si vanilie; drojdia o dizolvam cu putin lapte cald apoi le rasturnam in vasul cu faina cernuta; amestecam cu laptele pentru a rezulta un aluat de paine iar daca mai e nevoie de lapte putem adauga;framantam aluatul cateva minute adaugand si untul topit; formam o sfera, acoperim si lasam sa creasca;in acest timp intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in alt bol punem untul topit. Dupa ce a crescut aluatul, rupem bucati egale, facem mici sfere,le trecem prin unt apoi prin zahar si le punem intr-un vas sau forma rotunda cu hartie de copt; acoperim vasul si mai lasam 20 de minute sa creasca apoi lasam la cuptor 35-40 min; scoatem painicile imediat pentru ca zaharul s-a caramelizat pe fundul vasului si mai tarziu impiedica scoaterea lor; se servesc imediat dar si reci sunt delicioase, pufoase si aromate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii