Ingrediente
400.gr faina alba, 200 gr. faina de secara, 300 ml lapte caldut, 100 ml iaurt (lapte batut ), ½ lingurita sare, 2 lingurite zahar, 75 gr. unt, 15 gr. drojdie proaspata, 1 lingura seminte in, 2 linguri seminte floarea soarelui, 2 linguri seminte susan, 2 linguri seminte dovleac
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Se rastoarna pe blatul uns bine cu ulei. Aluatul il tai in 12 bucati. Cu mana unsa, formez un dreptunghi, il rulez pana aproape de capat. Partea ramasa se cresteaza in trei franjuri care se ruleaza pana la capat. Se aseaza pe hartia de copt, lasand distanta intre ele. Se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu apa in care am dizolvat putin zahar, se dau la cuptorul preincalzit 30-40 minute pana se rumenesc. Cand se scot din cuptor se ung usor cu putin ulei sa capete un aspect placut. Se acopera cu un prosop si se consuma dupa ce s-au racit. Painea, fie ea cat de dietetica, nu e bine sa fie consumata calda.