Painici dulci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Painici dulci

Ingrediente

  • 400g faina
  • 1 plicult drojdie de bere (sau 1 cubulet drojdie)
  • 30g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30g unt
  • 300ml lapte caldut
  • chimen
  • mac

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu se mai lipeste, eu mi-am uns si mainile cu ulei pt a framanta ). Am pus si coaja de portocala si esenta de vanilie, am pus si chimen direct in aluat. Am lasat la crescut. Cand aluatul e crescut, se imparte si se framanta putin si se da forma ce se doreste; eu am intins si o foaie pe care am uns un amestec de mere (date pe razatoare ) cacao, zahar, scortisoara si l-am rulat si taiat feli, se pun in tava si se lasa inca 20-30 minute la crescut. Inainte sa le bag la cuptor, le-am uns cu un ou batut amestecat cu putin lapte si zahar, iar pe unele painici le-am lasat simple si pe altele le-am presarat cu mac. Se dau la cuptor pt. 13-15 minute (mai aruncam un ochi din cand in cand; mie imi coace cam in 20 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise