Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită într-un vas, cu tărâţele, apa, uleiul, seminţele de in pisate şi sarea (după gust). Se frământă aluatul şi se lasă la dospit aproximativ 2 ore.
Făina eu am pregătit-o din fulgi de ovăz, de orz şi de secară folosind râşniţa de cafea. Am amestecat-o cu făină integrală de grâu - părţi egale.
Când aluatul a crescut se frământă bine şi se întinde. se formează cornuleţe care se ornamentează cu mac, seminţe de in sau susan, eventual chimen. Se pot şi combina seminţele.
Se pun în tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii