Pâinici Laugenbrot

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Pâinici Laugenbrot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg de făină tip 000
  • 500 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de porumb călduț
  • 30 g drojdie proaspătă
  • sare după gust ( cam o lingură plină )

Mod de preparare

Eu v-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare... :) Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte. Totuși, n-am reușit să aflu cum a luat naștere acest mod de preparare, deci, dacă cineva știe, rog să-mi povestească și mie. :)

Aluatul pe care l-am folosit este cel de pâine, doar că de această dată am folosit numai ulei de porumb și n-am mai adăugat semințe în aluat. Am să vă scriu ingredientele și aici.

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați necesar, cam o oră ( eu folosesc vas Tupperwere pentru aluaturi și știu că aluatul a dospit când sare capacul ). Așa arată aluatul meu dospit.

Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.

Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți.

Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimen negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).

Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165-170 de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! :)

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise