Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 330 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • rosmarin
  • cascaval ras

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:zahar,sare,ulei,apa,faina,drojdie.Selectam programul pentru aluat.La finalul programului scoatem aluatul intr-un vas in care am presarat putina faina ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il tinem la cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei si modelam din aluat bilute de dimensiunea unei mandarine.Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare biluta intr-o foaie de circa 10 cm diametru. Putem aseza painicile astfel formate pe toate intr-o tava sau fiecare painica in cate o forma asa cum am facut-o eu.Atat tava cat si formele le tapetam cu faina.

Cu ajutorul lamei unui cutit facem crestarturi in aluat dar nu foarte adanci sub forma de patratele.

Lasam la crescut.

Batem bine galbenusurile si cu ajutorul unei pensule ungem painicile.

Presaram pe fiecare painica in parte cascaval ras si rosmarin.

Dam la cuptor pentru circa 20 min ..................painicile trebuie sa fie bine facute si frumos rumenite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise