Paleuri cu crema de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Paleuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -200 gr zahar pudra (de preferinta)
  • -300 gr faina
  • -extract natural de vanilie 1 lingurita
  • Crema:
  • -150 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei .

Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din nou la frigider pana cand vor fi gata discurile de aluat.

Untul impreuna cu ouale , extractul de vanilie si zaharul pudra le batem cu mixerul pana se formeaza o crema fina . Adaugam faina si omogenizam din nou.

Punem compozitia intr-un pos si formam discuri pe tava tapetata cu hartie de copt . Obligatoriu trebuie lasat spatiu intre ele.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Se scot din tava si punem altele la copt pana cand terminam toata compozitia.

Le lasam la racit si apoi cu ajutorul unui pos punem crema pe jumate din ele si apoi acoperim cu discurile fara crema .

Se pot decora cu ciocolata .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise