Pancakes

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pancakes

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 plic praf copt
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura zahar.

Laptele caldut se amesteca cu galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt si o lingura zahar. Se amesteca bine si se adauga peste albusurile batute spuma. Se va obtine o comnpozitie ca o smantana.

O tigaie de teflon se incinge si se unge cu putin ulei, care este de ajuns pentru toate clatitele (nu este nevoie sa mai adaugam ulterior).

In centrul tigaii se adauga cu un polonic aluatul, care se va intinde singur atat cat este nevoie.

Cand observam ca aluatul face bule si incep sa se sparga, se intoarce si se coace si pe cealalta parte.

Se pot adauga in compozitie afine proaspete sau banane zdrobite.

Se servesc cu sirop de artar(cine are) sau dulceata. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul