Pancakes cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu ciuperci

Ingrediente

  • 200 de grame ciuperci,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • 2 oua,
  • 100 g faina + 3 linguri lapte (aici am plusat cu inca 3), sare, piper,
  • 2 linguri de unt,
  • 2 linguri faina,
  • 250 ml lapte,
  • 2 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Taiem ciupercile (spalate, curatate, etc), nu marunt, ci bucatele ceva mai mari, sa se simta; incingem intr-o tigaie putin ulei, ori un cubulet de unt si calim usor ciupercile. Peste ele aruncam patrunjelul tocat si mai lasam un pic pe foc. Amestecam usor, din cand in cand. Oprim focul si lasam ciupercile sa se racoreasca.

Intr-un bol batem ouale cu un tel in forma de para, adaugam laptele, apoi faina si amestecam bine cu telul (am pus intai 3 linguri de lapte, dar dupa ce am incorporat faina am mai adaugat lapte). Potrivim de sare si piper. Eu am pus si 1/4 lingurita praf de copt. Trebuie sa obtinem un aluat care curge, dar nici prea subtire. V-am spus, am adaugat inca vreo trei linguri de lapte pentru a ajunge la consistenta dorita.

Lasam aluatul sa se odihneasca si ne apucam de bechamel. Topim untul in tigaie, adaugam faina (care nu trebuie prajita!, deci stam langa tigaie) si amestecam energic tot cu un tel in forma de para; turnam treptat laptele si amestecam cu atentie, sa nu ne trezim cu cocoloase.

Cand sosul se ingroasa oprim focul. Potrivim gustul de sare si piper, adaugam niste cascaval ras si amestecam.

Incorporam in aluatul de pancakes si ciupercile.

Luam tigaia de clatite, o incingem bine, topim in ea un cubulet de unt si apoi o stergem cu un servetel, ca sa inlaturam surplusul de grasime; operatiunea aceasta am facut-o o singura data. Luam cu lingura din aluat si turnam in centrul tigaii compozitia, eventual intindem usor cu lingura, pentru a distribui uniform (cat de cat) aluatul.

Cum incep sa apara basicute la suprafata intoarcem pancakes-urile cu o spatula si le mai lasam putin in tigaie.

Le servim cu bechamel si patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise