Pandispan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pandispan

Ingrediente

  • * 7 linguri de apa
  • * 1 cana si jumatate de zahar
  • * 1 cana si jumatate de faina
  • * 7 oua
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de apa
  • * 1 plic de praf de copt
  • * caise ( congelate sau din compot)

Mod de preparare

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop.

Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma.

Peste albusuri turnam usor siropul fierbinte amestecand in continuu aprox. 2 minute. Dupa incorporarea siropului volumul va creste.

Peste compozitia obtinuta adaugam uleiul putin cate putin si amestecam. Adaugam si galbenusurile unul cate unul amestecand pana se incorporeaza.

Adaugam praful de copt si incorporam si faina. Amestecati bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Caisele le asezati din timp pe servetele de hartie pentru a se scurge de zeama. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei, asezam deasupra caisele si introducem la cuptor pentru 40-45 de minute. Atentie! Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii in primele 30 de minute!! Vom face testul cu scobitoarea ca in cazul cozonacilor :) aceasta trebuie sa fie curata.

Scoatem pandispanul din cuptor il lasam sa se racoreasca un pic si putem sa trecem la atac :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise