Pandispan cu cirese si visine

Batem albusurile spuma, iar apoi adaugăm jumatate din cantitatea de zahar.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu cirese si visine

Ingrediente

  • -200 de grame de faina
  • -200 de grame de zahar
  • -6 ouă
  • -doua linguri de apă
  • -70 grame unt topit
  • -un plic de zahar vanilat
  • -esență (vanilie sau lămâie, după gust)
  • -2 linguri de apa
  • -un praf de copt

Mod de preparare

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună cu restul de zahar vor fi bătute alături de cele doua linguri de apa cu mixerul pentru aproximativ 2 minute. Aici putem adăuga și esențe. Le adăugăm peste albușurile spuma. Amestecam ușor, cu o lingură, după care punem făina în ploaie împreună cu praful de copt. Incorporam conținutul, adăugăm untul topit. Amestecam puțin, ușor, după care punem conținutul într-o tava cu hârtie de copt puțin unsă cu unt sau faina. Adăugăm jumătate de compoziție, iar apoi jumătate din fructe. Facem același lucru cu cealaltă jumătate. Dacă fructele sunt umede și își lasă zeama putem sa le amestecam înainte cu o linguriță de făină pentru a nu se lăsa. Eu am folosit o mana de cireșe și o mana de vișine, cam 300-400 de grame în total. Puteti opta și pentru mure, fructe de pădure, căpșuni, zmeura, piersici, afine.

Lăsăm pentru 40-50 de minute la cuptor (180 grade). Facem testul scobitorii după aproximativ 35 de minute pentru a ne asigura.

Lăsăm la răcit înainte, presarăm zahar pudra deasupra și o servim ca atare.

Pandișpanul cu vișine și cireșe este pufos și gustos. Se poate servit cu un pahar fresh de suc de portocale făcut în casă

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise