Pandispan cu visine

Reteta de pandispan cu visine. Cum faci acasa reteta de pandispan cu visine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu visine

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 400-500 g visine
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Intai de toate punem visinele la scurs. Eu am folosit congelate, asa ca au lasat mult lichid. Chiar daca folositi proasptete, dupa ce le-ati scos samburii, puneti-le intr-o sita, sa se scurga bine.

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vailat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din castron. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.

Aluatul obtinut il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra distribuiti uniform visinele.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute.

Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.

Este un pandispan extrem de pufos iar in combinatie cu visine si zaharul pudra vanilat este un deliciu. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura