Pandispan ptr torta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pandispan ptr torta

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda de 26 cm sau tava patrata de 30 cm
  • 6 oua despartite
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1lingura de amidon de porumb(corn flour).
  • putina coaja de lamaie rasa.

Mod de preparare

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei.

Se bat bine albusele cu putin sare si se adauga treptat zaharul pina spuma este tare, adaugam galbenusele si continuam sa batem adaugam uleiul si treptat faina si amidonul si batem in continuare pina terminam de adaugat faina.Turnam in tava si coacem la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.Iese un blat foarte fin se poate insiropa si adauga crema pe care doriti.Daca vreti sa-l faceti cu cacao coborati din cantitatea de faina cantitatea de cacao adaugata.Daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare dupa numarul oualelor adaugate se va adauga complectare de zahar la albuse si faina.(8 oua 8 linguri zahar si 8 linguri de faina).Daca coaceti blatul intr-o tava patrata cind sa copt cit este fierbinte se poate rasturna pe un prosop umed si invalatucii dindui forma de rulada.Lasatil asa pina se raceste putin scoateti prosopul si ungeti blatul cu gem de fructe acrisor si redatii forma de rulada dupa care puteti unge pe deasupra cu frisca .Iese minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise