autor:

Maria Cogeanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Pandispan pufos

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
- 7 oua, - 7 linguri apa, - 7 linguri ulei, - o cana si jumatate faina, - o cana si jumatate zahar, - 1 pliculet praf de copt, - 1 pliculet zahar vanilat, - 2 linguri cacao.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

43 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale si se bate albusul spuma. Se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop, dupa care se toarna fierbinte peste albus, batand cu mixerul cam un mint. Se adauga uleiul, galbenusurile, praful de copt stins si faina pe rand, amestecand in continuu, pana se formeaza o pasta omogena.
Intr-o forma unsa cu unt sau margarina se toarna o jumatate din compozitie, iar cealalta se amesteca bine cu cacao, dupa care se adauga in forma.
Se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit (~170 grade) cam 40-45 de minute.
Se serveste rece.

Sugestii:
- se poate servi cu inghetata, lapte, sau unsa cu nutella sau dulceata.
- se poate pudra cu zahar.
-se poate taia pe orizontala pentru a forma blaturi de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pandispan pufos cu cacao

Pandispan pufos cu cacao

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati

14 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pandişpan pufos

Pandişpan pufos

Bat albuşurile spumă, adaug zahărul treptat. Amestec gălbenuşurile cu ulei. Pun peste albuşuri

37 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • LAURA NECULA (Chef de cuisine):

    suuuper!!!! l-am facut astazi si a iesit delicios.. am respectat cantitatile si pot spune ca a fost un succes..

  • 3 comentarii

  • , 13 mai 2014

    Pfoaaaaaaaaai , am facut reteta din 10 oua de la ,,doamnele" mele ... au iesit 2 grasunei grozavi si imprastie o aroma ...

  • , 13 mai 2014

    Si noua ne-a placut asa ca azi ii voi da replay :)

  • ves , 11 aprilie 2010

    foarte buna aceasta prajitura cu toate ca sunt barbat am facut aceasta prajitura de s-au intrebat fetele daca am cumparat-o

Dificultate

Medie

Timp

45 min

43 voturi

Ingrediente

  • - 7 oua
  • - 7 linguri apa
  • - 7 linguri ulei
  • - o cana si jumatate faina
  • - o cana si jumatate zahar
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Cogeanu
Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

27 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

ves

foarte buna aceasta prajitura cu toate ca sunt barbat am facut aceasta prajitura de s-au intrebat fetele daca am cumparat-o

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)