Pandispan pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 7 oua;
  • - 7 linguri apa;
  • - 7 linguri ulei;
  • - o cana si jumatate faina;
  • - o cana si jumatate zahar;
  • - 1 pliculet praf de copt;
  • - 1 pliculet zahar vanilat;
  • - 2 linguri cacao.

Mod de preparare

Se separa ouale si se bate albusul spuma. Se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop, dupa care se toarna fierbinte peste albus, batand cu mixerul cam un mint. Se adauga uleiul, galbenusurile, praful de copt stins si faina pe rand, amestecand in continuu, pana se formeaza o pasta omogena.

Intr-o forma unsa cu unt sau margarina se toarna o jumatate din compozitie, iar cealalta se amesteca bine cu cacao, dupa care se adauga in forma.

Se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit (~170 grade) cam 40-45 de minute.

Se serveste rece.

Sugestii:

- se poate servi cu inghetata, lapte, sau unsa cu nutella sau dulceata.

- se poate pudra cu zahar.

-se poate taia pe orizontala pentru a forma blaturi de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise