Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de chec de 30 cm lungime:
  • - 120 ml lapte caldut;
  • - 25 grame drojdie proaspata;
  • - 2 linguri de miere;
  • - 400 grame faina alba cernuta;
  • - 1 lingurita (de cafea) sare;
  • - 1 ou mare de casa;
  • - 1 ou pentru uns;
  • - 50 grame unt;
  • - 150 grame iaurt grecesc;
  • - coaja de la o portocala;
  • - 50 grame merisoare;
  • - 60 grame mango confiat;
  • - 30 grame migdale taiate marunt;
  • - o lingura de zahar brun.

Mod de preparare

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca este cazul mai puteti adauga putin lapte. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele.

Se lasa aluatul la dospit pentru doua ore si se acopera cu un servet de bucatarie, mentinut la temperatura camerei. Intre timp puneti merisoarele si fructele confiate (eu am folosit mango confiate, mi s-a parut interesanta combinatia) in rom si lasati la inmuiat pana aluatul dospeste.

Dupa ce aluatul s-a dospit, adaugati fructele confiate pana se omogenizeaza si se distribuie uniform.

Ungeti tava cu unt sau folositi hartie de copt, iar apoi asezati aluatul in tava si mai lasati la dospit pentru inca 40 de minute. N-am avut hartie pentru panettone, asa incat tava de chec a fost inlocuitorul perfect.

Pregatiti intre timp crusta de migdale: puneti intr-o tigaie zaharul si migdalele si lasati la caramelizat. Dupa care transferati intr-o tava la racit si apoi maruntiti cu mojarul pana se face praf. Ungeti aluatul cu ou, eu am folosit doar galbenusul pentru ca de albus voi avea nevoie pentru a pregati pavlova de Anul Nou. Presarati cu migdale caramelizate deasupra aluatului.

Incalziti cuptorul la 250 de grade, apoi reduceti focul la 200 de grade si introduceti cozonacul la copt pentru 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise