Reteta postata pe: 09 august 2009
Ingrediente
2 File de pangasius, 2 cartofi, 50 grame de unt, 2 linguri de faina, 1 galbenus de ou, sare si piper, ulei pentru prajit, Pentru sos, 200 grame ceapa, zeama de la o portocala, 50 ml vermut, 50 ml vin alb sec, 500 ml supa de peste9sau de concentrat), 20 grame unt, 400 ml smantana dulce, 1 crenguta rozmaein
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt topit si se dau prin faina apoi se lipesc in forma unor soltzi pe fileurile unse in prealabil cu galbenus.Fileurile se rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins,prima data pe partea fara cartofi.Se lasa pana se prajesc cartofii.
Sosul se prepara astfel.
ceapa tocata marunt se prajeste in unt apoi se stinge cu vin si vermut.Se fierbe pana se mai ingroasa.Se adauga smantana dulce.Sucul de portocale se fierbe separat cu crenguta de rozmarin ,se pune in sos si se mai fierbe putin.Se strecoara sosul printr-o sita apoi se pun 2 linguri de sos pe o farfurie peste care se aseaza fileul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu solzi si sos" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate