Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Ingrediente

  • 300 grame pangasius
  • 500 grame vinete
  • 10 catei usturoi
  • 400 ml iaurt
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider.

Vanata se curata, se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa-si lase sucul.

Fileul se prajeste in putin ulei 1 minut-2 pe fiecare parte, dupa care se scoate pe un servetel sa absoarba uleiul.

Vinetele se prajesc pe o parte si pe alta punand

o lingura de ulei in tigaie de fiecare data (absorb foarte mult ulei, ideal este sa fie prajite pe gratar).

Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu margarina sau unt asezam un strat de vinete, un strat de pangasius, 3-4 catei de usturoi pisati, un alt strat de vinete. Acoperim cu o alta folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 de minute.

Dupa 20 de minute se scoate folia de aluminiu de deasupra si se mai lasa 10 minute.

Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu o lingura de apa si cu sare, se amesteca cu 200 ml de iaurt si 3-4 catei usturoi. Se adauga partunjel tocat dupa gust.

Compozitia se toarna peste vinete dupa ce au stat la cuptor 10 minute descoperite.

Se da iar la cuptor inca 15-20 de minute.

Se serveste cald cu mujdei cu iaurt (catei de usturoi ramasi se freaca cu sare si o lingura de ulei si se amesteca cu 200 ml de iaurt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise