autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Panna cotta cu dovleac

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
1 felie de dovleac(300g), 4-5cm radacina de ghimbir, 1pastaie de vanilie, 400ml smantana lichida, 3 foi de gelatina, 1lingura zahar, sos caramel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert dovleacul curatat si taiat cuburi, ghimbirul si semintele de la pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg, se paseaza cu blenderul vertical pana rezulta un piure fin.



Smantana se amesteca pe foc cu zaharul si 4 linguri din piureul de dovleac (restul se pastreaza pentru alta reteta), iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece. Dupa omogenizare, se rastoarna compozitia in forme trecute printr-un jet de apa rece si se lasa la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp,se rastoarna pe farfurii individuale si deasupra se pune sosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa si coaja

12 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 felie de dovleac(300g)
  • 4-5cm radacina de ghimbir
  • 1pastaie de vanilie
  • 400ml smantana lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 1lingura zahar
  • sos caramel

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Inel cu stafide si scortisoara