autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 august 2015

Ingrediente
500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos), 350 g faina, 4 linguri cu gris, 100 g zahar, 2 oua, un praf de sare, o lingurita cu bicarbonat de sodiu, 2 lingurite cu coaja de lamaie, 1 pliculet zahar vanilat, ulei pentru prajit, smantana, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

239 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie ,ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale

Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) ,si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu. Ouale se separa

10 voturi    10 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 05 august 2019

    Cea mai buna reteta de papanasi. Exact asa ii fac si eu!

  • Dariana_Dumitrescu

    Dariana_Dumitrescu (Bucatar) , 17 octombrie 2017

    Papanasii au fost deliciosi, reteta e nemaipomenita!:)

  • Fara foto

    Cristina , 01 octombrie 2017

    Recomand! Papanasii au fost deliciosi!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

239 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Cea mai buna reteta de papanasi. Exact asa ii fac si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra