autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 august 2015

Ingrediente
500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos), 350 g faina, 4 linguri cu gris, 100 g zahar, 2 oua, un praf de sare, o lingurita cu bicarbonat de sodiu, 2 lingurite cu coaja de lamaie, 1 pliculet zahar vanilat, ulei pentru prajit, smantana, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

145 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie ,ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale

Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) ,si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Sa profitam cat mai mult de gustul delicios al capsunilor,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas

11 voturi    7 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dariana_Dumitrescu

    Dariana_Dumitrescu (Bucatar) , 17 octombrie 2017

    Papanasii au fost deliciosi, reteta e nemaipomenita!:)

  • Fara foto

    Cristina , 01 octombrie 2017

    Recomand! Papanasii au fost deliciosi!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

145 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Dariana_Dumitrescu (Bucatar)

Papanasii au fost deliciosi, reteta e nemaipomenita!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Miere de albine cu miez de nuca