autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 august 2015

Ingrediente
500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos), 350 g faina, 4 linguri cu gris, 100 g zahar, 2 oua, un praf de sare, o lingurita cu bicarbonat de sodiu, 2 lingurite cu coaja de lamaie, 1 pliculet zahar vanilat, ulei pentru prajit, smantana, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

269 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie ,ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale

Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) ,si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 05 august 2019

    Cea mai buna reteta de papanasi. Exact asa ii fac si eu!

  • Dariana_Dumitrescu

    Dariana_Dumitrescu (Bucatar) , 17 octombrie 2017

    Papanasii au fost deliciosi, reteta e nemaipomenita!:)

  • Cristina , 01 octombrie 2017

    Recomand! Papanasii au fost deliciosi!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

269 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Cea mai buna reteta de papanasi. Exact asa ii fac si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca dulce de dovleac