autor:

Bianca

» » Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru compozitie:, , 500 gr branza dulce, , 1 ou, , 150 gr. zahar, , o esenta de vanilie, , coaja rasa de lamaie, , 5 linguri de gris, , faina pana cand compozitia e lipicioasa, dar totusi nu ramane multa pe maini, , ulei pentru prajit, , , , Pentru decor:, , smantana ducle/ frisca lichida +, , dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza dulce se mixeaza, incorporand si oul, zaharul si esenta. Apoi, adaugati grisul si faina si amestecati cu mainile bine de tot. Daca nu vreti sa folositi mixerul, faceti acest lucru cu o furculita.







Adaugati faina pana cand obtineti o compozitie lipicioasa, dar sa nu ramana pe mana o cantitate mare. Apoi, faceti bilute de dimensiunea unui mar, luati una cate una, asezati-o pe o planseta si cu podul palmei, apasati usor pe ea pentru a o presa. Apoi, dati o forma frumoasa, luati un dop de sticla si exact in centru faceti cate o gaura. Apoi prajiti-le in ulei. Intre timp faceti si biluete mai mici, de dimensiunea unei mingiute de ping-pong, sau a unei bomboane Raffaello si prajiti-le si pe acestea.



Cat sunt calde, asezati papanasii unii langa altii pe o farfurie si turnati peste fiecare, cu ajutorul unei linguri, smantana dulce/ frisca lichida, urmata de gem/ glazura sau orice altceva preferati dvs.







Link glazura: http://www.gustos.ro/retete-culinare/glazura-de-ciocolata-3.html



Link nectar coacaze: http://www.gustos.ro/retete-culinare/sirop-de-afine-3.html







Pofta mare va doresc la acest preparat simplu, dar delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu rahat

Chec cu rahat

Aceasta reteta de chec pufos se pregateste astfel : se pune faina intr-un castron impreuna cu praful

3 voturi    1 comentariu
40h
Prajituri
Madlene cu lamaie

Madlene cu lamaie

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei. Intr-un castron, amestecam ouale cu un

1 vot    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Cîndroiu , 10 septembrie 2013

    DELICIOASE!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 ou
  • 150 gr. zahar
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de gris
  • faina pana cand compozitia e lipicioasa
  • dar totusi nu ramane multa pe maini
  • ulei pentru prajit
  • Pentru decor:
  • smantana ducle/ frisca lichida +
  • dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

20 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
indiene cu frisca