Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 ou
  • 150 gr. zahar
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de gris
  • faina pana cand compozitia e lipicioasa, dar totusi nu ramane multa pe maini
  • ulei pentru prajit
  • Pentru decor:
  • smantana ducle/ frisca lichida +
  • dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Mod de preparare

Branza dulce se mixeaza, incorporand si oul, zaharul si esenta. Apoi, adaugati grisul si faina si amestecati cu mainile bine de tot. Daca nu vreti sa folositi mixerul, faceti acest lucru cu o furculita.

Adaugati faina pana cand obtineti o compozitie lipicioasa, dar sa nu ramana pe mana o cantitate mare. Apoi, faceti bilute de dimensiunea unui mar, luati una cate una, asezati-o pe o planseta si cu podul palmei, apasati usor pe ea pentru a o presa. Apoi, dati o forma frumoasa, luati un dop de sticla si exact in centru faceti cate o gaura. Apoi prajiti-le in ulei. Intre timp faceti si biluete mai mici, de dimensiunea unei mingiute de ping-pong, sau a unei bomboane Raffaello si prajiti-le si pe acestea.

Cat sunt calde, asezati papanasii unii langa altii pe o farfurie si turnati peste fiecare, cu ajutorul unei linguri, smantana dulce/ frisca lichida, urmata de gem/ glazura sau orice altceva preferati dvs.

Link glazura: http://www.gustos.ro/retete-culinare/glazura-de-ciocolata-3.html

Link nectar coacaze: http://www.gustos.ro/retete-culinare/sirop-de-afine-3.html

Pofta mare va doresc la acest preparat simplu, dar delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise