Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Ingrediente

  • •500 gr branza vaci
  • •125 gr gris
  • •2 linguri zahar
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • •2 oua
  • •50 gr unt sau margarina Rama
  • •100 gr pesmet
  • •4 linguri zahar
  • •100 ml rom

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul si se amesteca bine. Se adauga vanilia si zaharul.Apoi se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se lasa aluatul sa stea 30 minute.

2.Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa. Se adauga romul in apa.

3.Intr-o tava se topeste untul/margarina, se adauga pesmetul si se prajeste la foc potrivit pana se face auriuSe adauga zaharul si se mai prajeste 1 minut, apoi se ia de pe foc.

4.Cu mainile umede, din amestecul de branza se modeleaza bilute

5.Se adauga papanasi in apa ce fierbe. Nu se inghesuie papanasii in oala, ci se fierb in mai multe transe. Se lasa papanasii sa fiarba pana se ridica la suprafata, aprox. 5 minute.

6.Dupa ce s-au fiert, se scot cu spumiera si se dau prin pesmet.Se servesc cu smantana si zahar vanilat, sau cu gem, sau cu sos de ciocolata, de caramel, de fructe etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise